Европейската комисия осъжда вандалските действия срещу сградата си в София.

...
Европейската комисия осъжда вандалските действия срещу сградата си в София.
Коментари Харесай

ЕК осъди вандалите копейки

Европейската комисия осъжда вандалските дейности против постройката си в София. Докато мирните митинги са главно право във всяко демократично общество, насилието и вандализмът са неприемливи “, сподели пред „ Хоризонт “ нейната говорителка Мириам Гарсия Ферер.

Припомняме, че през вчерашния ден участниците в „ Похода за мир “, измежду които от политиците бяха Костадин Костадинов от „ Възраждане “ и Симеон Славчев от „ Мир “, преди време готвен за мандатоносител на Политическа партия, до момента в който не бе преместен от Настимир Ананиев с неговата „ Волт “, заляха с алена багра постройката на Европейска комисия в София на ул. Раковска.

Комисията ще осведоми способените органи, които дават отговор за следствието на случая.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също „ изрично осъди похищението против постройката на представителството на Европейската комисия в София “, предава БГНЕС.

„ Изключително обезпокоително е, че тази вандалска демонстрация идва в миг на тежки провокации пред България. Днес нашата и интернационалната общност следят с очакване разрешаването на тежката политическа рецесия, в която страната ни се намира от две години. Отговорност на политическите партии, изключително на тези, които най-вече обявяват своите патриотични настроения, е да подсигуряват сигурността, стабилността и интегритета на страната, вместо да предизвикват нови разделения и кавги “, написа Борисов и добави:

„ В тази връзка приканвам още един път демократичните систематични партии да застанем обединени в името на националните ползи на България, излъчвайки мощно постоянно държавно управление “.

Според него „ само гаранции за задълбочаване на процесите на евроатлантическата ни интеграция могат да бъдат контрапункт на хибридните опити за инфилтрация на враждебното съветско въздействие в нашето общество “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР