Европейската комисия одобри вписването на Търновски суджук в регистъра на

...
Европейската комисия одобри вписването на Търновски суджук в регистъра на
Коментари Харесай

"Търновският суджук" получи европейска защита

Европейската комисия утвърди вписването на " Търновски суджук " в регистъра на храните с обичайно характерен темперамент - част от европейските схеми за качеството на храните.

Включването на продукта в европейската скица ще разреши на производителя да му добави специфичен европейски етикет, който да подсигурява неговата автентичност от подправяне и корист. Българските контролни органи ще бъдат виновни за взимане на ограничения за отбрана на записаните наименования и да стопират противозаконното произвеждане или продажба на артикули, употребяващи към този момент регистрирани храни.

От информация на уеб страницата на Министерството на земеделието излиза наяве, че

Продуктът " Търновски суджук " се създава повече от 50 години, посредством използване на истинска технология, състояща се в уместно подбиране на говеждото месо и сортиране и дозиране на естествените подправки, оформянето на обособените части под формата на подкова, както и характерния развой на сплескване и сушене, с което се реализира неповторимата сплесната форма.

През 1954 година на предишния век в Търново е издигнат огромен месокомбинат, отговарящ на всички хигиенични и софтуерни условия. Продължително време предприятието е от водещите в страната по повод качеството на месните артикули и експортната активност. Тук точно в началото е създаден и одобрен " Търновски суджук ", се споделя в претекстовете на Европейската комисия за прибавянето на продукта към европейските схеми за качество.

и други обичайни артикули, измежду които розовото масло, странджанския манов мед, горнооряховския суджук, първомайската лютеница, панагюрската луканка и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР