Европейската комисия одобри придобиването на Forthnet от United Group(снимка: CC0

...
Европейската комисия одобри придобиването на Forthnet от United Group(снимка: CC0
Коментари Харесай

ЕС одобри сделката на United Group и Forthnet


Европейската комисия утвърди придобиването на Forthnet от United Group
(снимка: CC0 Public Domain)

Т елекомуникационният и медия оператор United Group, опериращ в Югоизточна Европа с мажоритарен притежател BC Partners, получи утвърждение от Европейската комисия за закупуване на Forthnet S.A., снабдител на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция.

Одобрението на Hellenic Telecom and Post Commission (Гръцка комисия за телекомуникации и пощенски услуги) се чака преди завършването на договорката, оповестиха от Unitd Group, която неотдавна закупи и българския оператор Виваком.

Навлизането на United Group на гръцкия пазар е следващата стъпка в европейската тактика за разгръщане на групата – тя към този момент оперира в осем страни в района. Одобрението за Гърция пристигна няколко седмици след придобиването на Виваком и на Tele2 Croatia по-рано тази година. Това е третата огромна договорка на United Group, откогато тя стана част от капиталовия фонд BC Partners през март 2019 година
още по тематиката
Forthnet е снабдител на услуги за домашно развлечение и връзки в Гърция, с годишни доходи от 260 милиона евро. Телекомът има 1000 чиновници и доставя услуги на съвсем 700 000 клиента и над 40 000 компании.

Оперирайки както в телекомуникационния, по този начин и в медийния бранш, платформата United Group ще приключи годината с над 10 милиона консуматори и повече от 11 хиляди чиновници. Придобиването на Forthnet ще усили размера на United Group до 1,7 милиарда евро проформа годишни доходи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР