Европейската комисия одобри пети договор с европейското фармацевтично дружество CureVac,

...
Европейската комисия одобри пети договор с европейското фармацевтично дружество CureVac,
Коментари Харесай

ЕС ще е готов за ваксиниране, ето колко ваксини ще бъдат доставени

Европейската комисия утвърди пети контракт с европейското фармацевтично сдружение CureVac, по силата на който се планува първична покупка на 225 милиона дози от името на всички страни – членки на Европейски Съюз, с опция да се изискат още до 180 милиона дози, като имунизациите ще бъдат доставени, когато се потвърди, че са безвредни и ефикасни против COVID-19.

Сключеният през днешния ден контракт с CureVac добавя необятния набор от ваксини за произвеждане в Европа, включващ към този момент подписаните контракти с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV и BioNtech-Pfizer, както и сполучливо извършените проучвателни диалози с Moderna. Благодарение на разнообразния набор от ваксини Европа ще бъде добре готова за осъществяването на имунизиране, когато се потвърди, че имунизациите са безвредни и ефикасни. Държавите членки могат също по този начин да подаряват имунизациите на страни с ниски и междинни приходи или да ги пренасочват към други европейски страни.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи: Няколко дни след нашия контракт с BioNTech и Pfizer имам удоволствието да разглася ново съглашение с едно обещаващо европейско сдружение. До през днешния ден Комисията е обезпечила минимум 1,2 милиарда дози и извършва волята си за обезпечаване на обективен достъп до безвредни и ефикасни ваксини на търпими цени освен за жителите на Европейски Съюз, само че и за най-бедните и най-уязвимите хора по света. Повечето от тези възможни ваксини са в напреднал стадий на клинични изпитвания и се надяваме, че тези позитивни резултати ще бъдат доказани с издаване на позволение, след което имунизациите ще бъдат бързо въведени в приложимост и ще спомогнат за превъзмогване на пандемията.

Решението на Комисията да поддържа тази ваксина е взето въз основа на солидна научна оценка, употребяваната технология, опита на сдружението в създаването на ваксини и индустриалния му потенциал за доставяне на целия Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР