Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма Иновации и

...
Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма Иновации и
Коментари Харесай

ЕС отпуска 511 млн. евро за България

 Европейската комисия утвърди изменение на българската оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност “, което разрешава активизирането на 511 милиона евро от Европейския фонд за районно развитие и Кохезионния фонд, с цел да се помогне на българската стопанска система да се оправи с неподходящите последствия от рецесията с ковид, оповестяват от представителството на Европейска комисия у нас.

Тази финансова поддръжка включва безплатни средства за оборотен капитал за микро-, дребни и междинни предприятия, финансови вложения и гаранции по заеми.

Комисарят по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра заяви:  " България беше една от първите страни членки, които се възползваха от Инвестиционната самодейност в отговор на ковид. Тези ограничения имат краткосрочна цел за оказване на помощ при рецесии, само че България ще продължи да се употребява от спомагателна поддръжка от Европейски Съюз за икономическо възобновяване от рецесията “.

Изменението на тази стратегия е допустимо с помощта на изключителната еластичност, предоставена в рамките на Инвестиционната самодейност в отговор на коронавируса (CRII) и Инвестиционната самодейност в отговор на ковид плюс (CRII +), която разрешава на страните членки да употребяват финансирането по линия на политиката на доближаване за подкрепяне на най-изложените на пандемията браншове, като опазването на здравето, дребните и междинни предприятия и пазарите на труда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР