Европейската комисия одобри исканията на България за временни изключения (дерогация) на правилата

...
Европейската комисия одобри исканията
на България за временни изключения
(дерогация) на правилата
Коментари Харесай

ЕК одобри исканията на България за временни изключения на правилата в международния автомобилен транспорт

Европейската комисия утвърди исканията на България за краткотрайни изключения (дерогация) на разпоредбите в международния автомобилен превоз. Това стана ясно по време на видеоконференция на министрите по превоз на Европейския съюз, по отношение на въздействието на COVID-19 върху транспортния бранш.

По предложение на министъра на транспорта, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, с цел да бъде избегнато налагането на разнородни правила от страните, Европейска комисия одобри метода, който сполучливо се ползва в България, в областта на автомобилните транспорти. Въвежда се смяна на дневното време за управление, като се усилва от 9 часа на 11 часа. Променят се и интервалите на управление сред които лидерът ползва непрекъсната отмора по време на работа от най-малко 45 минути, от четири часа и половина на пет часа и половина.

Водачите ще могат да употребяват две последователни понижени седмични почивки от най-малко 24 часа при следните условия:

водачът употребява най-малко четири седмични почивки през тези четири последователни седмици, от които най-малко два са редовни седмични почивки;
компенсацията за тези две намалени седмични почивки би трябвало да се вземе преди идващия интервал на отмора.
Дава се опция на лидера да ползва нормалните седмични почивки в превозното средство, доколкото то разполага с подобаващи условия за спане за всеки лидер и транспортното средство е неподвижно.

По отношение на въпроса с удължаването на валидността на документите, свързани с даването на транспортни транспорти, министрите се сплотиха около предложението, валидността на тези документи да бъде удължена с 6 месеца, от датата на приключването на периода им. Това се отнася единствено за документи, които изтичат в периода от 1 март до 31 август 2020 година Това решение ще бъде препоръчано от Европейската комисия на Европейския парламент за приемане.

Европейската комисия одобри пакет от възстановителни ограничения в поддръжка на транспортния бранш. Аналогични законодателни оферти ще бъдат направени и на национално равнище.

*Източник: www.government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР