Европейската комисия обяви началото на процеса за намаляване на тарифите

...
Европейската комисия обяви началото на процеса за намаляване на тарифите
Коментари Харесай

Еврокомисията започна процес за поевтиняване на роуминга между ЕС и Западните Балкани

Европейската комисия разгласи началото на процеса за понижаване на цените за роуминг сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани и приветства дейностите от страна на операторите към намаление на цените през това лято. Това заяви пресслужбата на Представителство на институцията в България.

Лидерите на шестте сътрудници от страните от Западните Балкани подписаха през вчерашния ден в София Изявление за поддръжка за започването на Цифрова стратегия за Западните Балкани. Като част от този ангажимент, те са се договорили да подобрят капиталовия климат за реализирането на цифрови планове в района и да допринесат за постоянни, предсказуеми и конкурентноспособни пазари в телекомуникационния бранш.

Като главен детайл от изказването еврокомисарят Мария Габриел разгласи през вчерашния ден пътна карта за понижаване на цените на роуминга сред Европейски Съюз и Западните Балкани.

Тя вкарва мониторинг, който да се прави от Органа на европейските регулатори в региона на електронните известия (БЕРЕК) и телекомуникационните регулатори на Западните Балкани за пазарите на едро, и на дребно, тъй че да се оцени на място, действителното понижение на цените на роуминга.

Това лято потребителите ще имат нови понижени търговски предложения, касаещи роуминга, започвайки с пакетите от данни. Операторите ще продължат да договарят техните двустранни роуминг покупко-продажби, тъй че от лятото на 2019 година, ще има цени на дребно на роуминга сред Европейски Съюз и Западните Балкани не по-високи от 70 евроцента за мегабайт, при потреблението на данни.

Изявлението за поддръжка на Цифровата стратегия за Западните Балкани бе подписано от представителите на страните от района - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора и Сърбия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (235)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР