Европейската комисия обяви, че е изплатила последната вноска от финансовата

...
Европейската комисия обяви, че е изплатила последната вноска от финансовата
Коментари Харесай

Европейска подкрепа за Украйна: Изплатена е поредна финансова помощ от 1,5 млрд. евро

Европейската комисия разгласи, че е изплатила последната вноска от финансовата помощ за Украйна за тази годината – впечатляващите 1,5 милиарда евро .

С тази последна сума общата финансова поддръжка на Европейски Съюз за Украйна доближи 18 милиарда евро . Тази финансова помощ играе сериозна роля за помагане на Украйна да се оправи с нейните непосредствени финансови потребности, осигурявайки средства за заплати и пенсии, поддържайки работата на лечебни заведения и учебни заведения, и предоставяйки жилища за тези, които са били разселени заради спора, иницииран от Русия.

Но финансовата помощ не е единствено това, защото общата европейска поддръжка включва филантропична, икономическа и даже военна помощ . Това отразява общото изпитание на Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна и подсилване на нейната непоклатимост.

От Европейската комисия показват, че отпуснатите средства са от решаващо значение за възобновяване на разрушената инфраструктура , подбудена от съветските офанзиви. Това ще способства за възобновяване на живота и средата на доста украински жители, които са потърпевши от спора.

Важно е да се означи, че Европейската комисия акцентира, че Украйна е изпълнила контрактуваните условия и условия за транспарантно и дейно потребление на предоставените средства. Страната е подхванала голям брой начинания за възстановяване на правоприлагането и битката с корупцията, в това число усъвършенствания в Специализираната прокуратура и процеса на асортимент на съдии.

Общата сума от 85 милиарда евро , предоставена на Украйна от Европейски Съюз след 2022 година, е удостоверение за уговорката на Европейски Съюз към стабилността и бъдещето на страната. Това също по този начин акцентира значимостта на интернационалната взаимност и съдействие в решаването на световни проблеми и рецесии.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР