Европейската комисия ни дава пари за зелена трансформация и в

...
Европейската комисия ни дава пари за зелена трансформация и в
Коментари Харесай

Напрежение. Пеканов скастри Нинова

Европейската комисия ни дава пари за зелена промяна и в този смисъл ние би трябвало да ѝ предложим нещо в подмяна на неизпълнения от наша страна ангажимент за ограничение на излъчванията от въглищните централи. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ някогашният вицепремиер Атанас Пеканов след рецензиите на водача на Българска социалистическа партия.

„ Съжалявам, че неприятните резултати на госпожа Нинова непрестанно я тласкат към това непрекъснато да сипе лъжи и операции във връзка с служебния кабинет. Ние виждаме това като целенасочени офанзиви “, изясни той.
-->
Той напомни, че при започване на май е имало 7-часово изслушване по въпроса с въглищните централи и предоговарянето на периодите за тяхното закриване в Народното събрания. Ето за какво някогашният вицепремиер не вижда „ нищо от шокиращите вести, за които приказва водачът на социалистите Корнелия Нинова “.

„ Проведени са голям брой диалози с Европейска комисия – не толкоз за периодите, едвам уговорките. Ангажимента на България беше всяка година да се понижават с по 10% излъчванията от въглища. Решението на Народното събрание беше точно да предоговорим този ангажимент. Веднага откакто беше взето това решение, ние влязохме по отношение на Европейска комисия и това е документирано “, изясни той.

Атанас Пеканов е безапелационен, че предходната година не са били ограничавани въглищните емисии по справедливи аргументи. Европейска комисия е показала схващане, стана ясно още от думите му. „ Ние говорихме не за цялостно отпадане на тези задължения, а за понижаване. Те желаеха други възможности, които ние изпратихме. Става дума за шест нови плана плюс два остарели плана, които са трансформирани от ПВУ “, разясни още той.    

Бившият вицепремиер акцентира, че става дума за неофициални полемики, тъй като не било правилно служебното държавно управление да пусне плановете към Европейска комисия преди назначението на постоянен кабинет. От думите му стана ясно, че тези планове са свързани с електропреносната мрежа, със санирането, със енергийната беднотия, както и с ВЕИ-тата.

„ Всичко това е обществена информация и се чудя, по какъв начин така г-жа Нинова не се срами, само че тя от дълго време изгуби всевъзможен позор в нещата, които приказва за служебния кабинет “, сподели още той в отговор на рецензиите на Корнелия Нинова за неналичието на ефикасни дейности във връзка с въглищните централи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР