Европейската комисия насърчава България да отмени дерогацията за руски петрол

...
Европейската комисия насърчава България да отмени дерогацията за руски петрол
Коментари Харесай

Добрев разкри: Днес в Брюксел Кирил Петков е казал, че той е този, който спира руския петрол

Европейската комисия предизвиква България да анулира дерогацията за съветски нефт колкото се може по-бързо. България в последната година се трансформира в четвъртия максимален клиент за съветски нефт в света. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.
„ Една трета от този експорт отива в намерено море, къдер се претрупва на други кораби. Тази цялата работа стартира да се разплита, за което получаваме сигнали от Европейската комисия, по-точно от еврокомисаря по финансите. Той ни предизвиква колкото се може по-бързо да премахнем дерогацията “, изясни той.
По думите му, дерогацията е обогатила единствено „ Луйкойл “ и режима на Путин и не е донесла никаква изгода на българските консуматори.
„ Днес в 14.10 ч. в Брюксел като основен представител на Европейския центъра за политики Кирил Петков се е биел в гърдите и е споделил, че той е този, който стопира съветския нефт “, сподели Добрев и уточни, че по този мотив той би подкрепил самодейностите на ГЕРБ.
„ Аз, дружно с някогашния министър председател Бойко Борисов, който е първият подписал се, Делян Пеевски е подписан на второ място, аз на трето, Йордан Цонев на четвърто, приказвах по телефона с Христо Иванов, който съобщи, че в случай че Борисов поддържа тази самодейност и той би я подкрепил, внасяме законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор по предложение на ограничаващите ограничения и предлагаме дерогацията да отпадне от 1 януари 2024 година напълно. Не от 1 март “, разгласи Добрев.
„ Надявам се този план да бъде подсилен от господин Христо Иванов. Г-н Кирил Петков го поддържа устно от Брюксел, като съобщи, че той е този, който стопира доставките на съветски нефт в България. Наявам се до момента в който лети назад до България да не си промени мнението и ще поддържа прекъсването на доставките на съветски нефт за България “, добави той.
Очаква се този законопроект да се прегледа на енергийна комисия на следващия ден и предлагането да бъде гледано в пленарна зала в четвъртък.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР