Европейската комисия има за цел страните от ЕС да започнат

...
Европейската комисия има за цел страните от ЕС да започнат
Коментари Харесай

ЕК очаква съвместните покупки на газ да започнат преди лятото

Европейската комисия има за цел страните от Европейски Съюз да стартират взаимно да купуват газ „ много преди лятото ”, сподели заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович през днешния ден. Мярката е опит да се помогне на страните да презаредят хранилищата си и да избегнат рецесия в доставките през идната зима.

След първата среща на представители на страните от Европейския съюз за съгласуване на плануваните покупки, Шефчович сподели, че е призовал страните членки бързо да се ангажират с пазарните играчи в своите страни, с цел да оценят размерите газ, които ще закупят взаимно.

Европейска комисия цели да разгласява съвкупното търсене, с цел да притегли продавачи при започване на пролетта, съобщи еврокомисарят.

Припомняме, че в края на предходната година Европейски Съюз реализира единодушие по предлагането за правилник на Съвета по отношение на спомагателни краткотрайни незабавни ограничения за ограничение на високите цени на силата и възстановяване на сигурността на доставките. Новите правила ще дадат опция на страните членки и енергийните сдружения да закупуват взаимно газ на международните пазари. Обединяването на търсенето на ниво Европейски Съюз се чака да подсигурява, че страните от общността са в по-добра позиция при закупуване на газ на международните пазари, както и че не се конкурират между тях в този развой.

На процедура страните членки се съгласиха, че газовите сдружения и потребителите на газ в Европейски Съюз и в страните от Енергийната общественост, ще показват своите потребности от импорт на газ. Европейски Съюз ще наеме снабдител на услуги за пресмятане на обединеното търсене и изследване на предложения на международните пазари в отговор на общото търсене.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениПолитика 20 Европейска комисия чака взаимните покупки на газ да стартират преди лятото Компании 220 Кои са главните трендове и провокации в световната IT промишленост Енергетика 180 ГЕРБ желае да пренасочи още пари за слънчеви панели на покривите Европари 560 Еврокомисията не даде огромни очаквания на България за въглищата Политика 12132 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Политика 6660 Депутатите изненадващо прекратиха концесията на „ Росенец “ Транспорт 5928 Буферните паркинги в София към този момент са безвъзмездни за всички пасажери Компании 4694 „ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима обвинени по делото против Nexo Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР