Европейската комисия (ЕК) почете днес с едноминутно мълчание паметта на

...
Европейската комисия (ЕК) почете днес с едноминутно мълчание паметта на
Коментари Харесай

ЕК с извънредно признание за убийството на Виктория

Европейската комисия (ЕК) уважи през днешния ден с едноминутно безмълвие паметта на публицистите Дафне Каруана Галиция (Малта) и Ян Куциак (Словакия), починали в последната година поради своите следствия по подозрения за корупция. Тази заран комисията популяризира изказване във връзка годишнината от гибелта на Галиция.

В последвал въпрос на всекидневната конференция на Европейска комисия за какво измежду имената на публицистите не е била посочена и убитата в Русе телевизионна водеща Виктория Маринова, представител разясни, че това е обвързвано с данните от следствието в България и Германия на нейното ликвидиране.

" Мисля, че това, че разпространихме изказване за резултата от полицейското следствие в България и Германия, за доста бързата реакция и за (залавянето) на хипотетичния палач и подбудите - мисля, че това ни накара да се насочим в (днешното) изказване към публицистите, потърпевши поради своята работа. Това мога да кажа " добави представителят, представен от Дарик.

Преди година Галиция се разсъни на този ден за финален път, преди да бъде убита поради своята работа. Днес би трябвало да спрем това, което вършим, и високо да заявим, че в Европа би трябвало да бъде безвредно да се приказва свободно, публицистите в никакъв случай не би трябвало да бъдат плашени. Днес отдаваме респект на Галиция, Куциак и всеки публицист, притискан и заплашван, даже убиван, в Европа и по света, добави представителят.

Той предложения на трибуната представителя на организацията " Репортери без граници " Жюли Мажержак. От името на няколко европейски организации за отбрана на публицистите тя прикани следствието в Малта да разкрие поръчителите на убийството на Галиция, както и за социална инспекция дали атентатът против журналистката е можело да бъде предотвратен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР