Европейската комисия е одобрила сделката за БТК, става ясно от

...
Европейската комисия е одобрила сделката за БТК, става ясно от
Коментари Харесай

Европейската комисия разреши сделката за БТК

Европейската комисия е одобрила договорката за БТК, излиза наяве от известие на уеб страницата на комисията. В него се споделя, че Брюксел не вижда спънки основаната в Нидерландия „ Юнайтед груп ” да придобие българския телеком. Сделката няма да навреди на конкуренцията и на свободния пазар, се споделя в мнението на Европейска комисия.

През ноември 2019 година бе оповестено, че „ Юнайтед груп ” придобива БТК за 1,2 милиарда евро. Тогава от компанията покупател оповестиха, че чакат договорката да бъде финализирана в средата на тази година. Одобрението на Европейска комисия в действителност бе последното регулаторно решение, което се очакваше, а финансирането на договорката е обезпечена. 

Единственото закъснение може да пристигна по линия на запори, свързани с предходни покупко-продажби, написа в. „ Капитал ”. Условие е да се смъкват запори на синдиците на КТБ и КПКОНПИ, а за задачата би трябвало да работят съдилищата в Европа и България, което поради ковид не е ясно по кое време ще се случи.

„ Юнайтед груп ” оперира  телекомуникационни платформи и медии на Балканите. През 2018-а година компанията беше закупена от английският капиталов фонд BC Partners. През 2019 година компанията закупи и хърватският телеком Tele2 за 220 милиона евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР