Европейската комисия е идентифицирала два възможни инструмента за ограничаване на

...
Европейската комисия е идентифицирала два възможни инструмента за ограничаване на
Коментари Харесай

ЕК е разработила два инструмента за ограничаване на цените на руския газ

Европейската комисия е идентифицирала два вероятни инструмента за ограничение на цените на едро на природния газ в отговор на спада в доставките на съветско " синьо гориво “ за Европа. Това написа Euractiv , базирайки се на създадения документ на Европейска комисия.

Той ще бъде разискван на семинар от представители на 23 страни от Европейски Съюз на 7 септември и в допълнение разискван от енергийните министри на изключителна среща в петък, 9 септември.

Документът обрисува два вероятни инструмента за ограничение на цените на газа на едро при положение на нови спирания или даже цялостно прекъсване на доставките от Русия.

Първият планува ограничение на цените на вносния газ от Русия, а вторият - основаване на административни ценови зони за най-засегнатите страни от Европейски Съюз, така наречен " червени зони “.

В документа се показва, че и двата инструмента имат своите плюсове и минуси и не се изключват взаимно. В него обаче се признава, че основаването на районни ценови зони е по-трудно изпълнимо и " изисква забележителна нормативна и комплицирана техническа подготовка “.

В същото време критиците са скептични към концепцията за ограничение на цените, защото тя ще стане безполезна, в случай че износът на съветски газ за Европа падне до нула.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР