Европейската комисия днес потвърди, че европейската служба за борба с

...
Европейската комисия днес потвърди, че европейската служба за борба с
Коментари Харесай

Докладът на ОЛАФ за чешкия премиер Андрей Бабиш е готов, но за сега остава таен

Европейската комисия през днешния ден удостовери, че европейската работа за битка с измамите ОЛАФ е завършила следствието против премиера на Чехия Андрей Бабиш за спор на ползи.
Докладът на ОЛАФ е изпратен в Прага, прецизират от комисията, само че към този момент наличието му остава поверително, защото процедурата не е завършила.

Припомняме, че единствено преди две седмици над 200 000 протестиращи в Прага желаеха оставка на премиера Бабиш.

Според медийни известия инспекцията на ОЛАФ е удостоверила, че Бабиш е в спор на ползи, тъй като негови компании са измежду най-големите получатели на европейско финансиране в страната. От 2017 година ръководството на тези компании е трансферирано, с цел да се спазят условията на закона. Говорител на Европейска комисия през днешния ден посочи, че изпратеният в Прага в края на предходната седмица отчет е финален. Фактите са открити, чакаме чешките управляващи да оповестят по какъв начин имат намерение да изпълнят отправените рекомендации, добави той.

Според поцедурата е належащо ОЛАФ да изпрати отчета си на чешки език. След това чешките управляващи ще разполагат със период от два месеца за отговор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР