Европейската комисия дава България на Съда на ЕС по три

...
Европейската комисия дава България на Съда на ЕС по три
Коментари Харесай

ЕК съди България по 3 процедури - за минералните води, за превозните средства и толтаксите

Европейската комисия дава България на Съда на Европейски Съюз по три процедури - за чистите транспортни средства, системата за толтакси и маркетинга на минерална и изворна вода.

Първата процедура е поради това, че страната ни не е транспонирала в законодателството си минимални национални цели за социална поръчка на чисти транспортни средства. Директивата се отнася най-много за градските рейсове, където публичните поръчки съставляват към 70 на 100 от пазара.

Заедно с Полша България е дадена на Съда на Европейски Съюз и поради това, че не е пренесла в законодателството си европейската система за електронно таксуване, при която пътуващите могат да заплащат толтакси посредством обединен контракт за абонамент, обединен снабдител и единна конструкция, която да обгръща всички страни членки.

Третата процедура против България е поради неправилното използване на разпоредбите на Европейски Съюз за маркетинга на минералната и изворна вода. Според Еврокомисията българското законодателство не не разрешава маркетинга на водата, която се добива от еднакъв извор, под повече от едно търговски описания, както изисква европейската инструкция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР