Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) официално обяви, че ще спре финансирането

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) официално обяви, че ще спре финансирането
Коментари Харесай

Инвестиционната банка на ЕС спира да финансира проекти, разчитащи на изкопаеми горива

Европейската капиталова банка (ЕИБ) публично разгласи, че ще спре финансирането на планове за изкопаеми горива от 2022 година като част от нова тактика, ориентирана към битка с изменението на климата.
" Ще спрем да финансираме планове за изкопаеми горива и ще стартираме най-амбициозната тактика за вложения в климата във всяка обществена финансова институция ", се споделя в изказване на президента на банката Вернер Хойер.
Европейска инвестиционна банка в действителност сменя тактиката и към този момент ще обръща внимание предпочитано на планове, които щадят климата и оказват помощ за преодоляване на световното стопляне. За задачата, банката си слага пет правилото за финансиране на планове в енергийния бранш – приоритет на енергийната успеваемост, поддръжка за технологии за нулеви въглеродни излъчвания, финансиране на планове, които децентрализират производството на ток, обезпечаване на пари за източници на ток като Слънцето и вятъра, както и усилване на въздействието на вложенията в трансформацията на енергийното произвеждане отвън Европейски Съюз.
През последните 5 години Европейска инвестиционна банка е осигурила 65 млн. евро за източници за възобновима сила. Сега Европейска инвестиционна банка се цели в това да даде 1 трилиона евро за интервала 2021 – 2030 година в планове за енергийна успеваемост.
Какво направи в битката против климатичните промени Холандия - вижте в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР