Европейската футболна централа публикува своите актуални правила, касаещи проблемите с

...
Европейската футболна централа публикува своите актуални правила, касаещи проблемите с
Коментари Харесай

УЕФА публикува правила, застрашаващи участието на Манчестър Юнайтед в европейските турнири

Европейската футболна централа разгласява своите настоящи правила, касаещи проблемите с клубовете, които имат идентични притежатели. Потвърждава се безапелационната възбрана от страна на УЕФА два клуба, които се намират под чадъра на идентични притежатели, да не могат да вземат участие в един и същи шампионат.

Според таблоида „ Сън “ това основава действителна заплаха за евроучастието на Манчестър Юнайтед. Причината за това е, че компанията на сър Джим Ратклиф Ineos Group, която влезе в британския клуб, има и Ница. В момента френският клуб заема пето място в Лига 1, а Манчестър Юнайтед е шести в Премиър лийг. При това класиране най-вероятно и двата тима ще завоюват квоти за Лига Европа, само че в случай че Ница е по-напред в таблицата в своето шампионати, както е сега, то преимущество ще има френският клуб.

Същото важи и в случай че двата тима съумеят да се класират за присъединяване в Шампионската лига, каквато е задачата им, и още веднъж Ница е с по-висока позиция в шампионата, в сравнение с Манчестър Юнайтед, който по-скоро се цели в петото място. То най-вероятно също ще даде право на присъединяване в шампионата на богатите през идващия сезон, ако британските тимове изпреварят немските в общата клубна класация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР