Европейската футболна централа е започнала дисциплинарно производство срещу финалистите от

...
Европейската футболна централа е започнала дисциплинарно производство срещу финалистите от
Коментари Харесай

УЕФА повдигна обвинения на финалистите от Лига на конференциите

Европейската футболна централа е почнала дисциплинарно произвеждане против финалистите от тазгодишния шампионат Лига на конференциите. В конфликт за трофея в Прага се изправиха британския Уест Хем и италианския Фиорентина, като първите го завоюваха с 2:1.

От УЕФА проверяват случаите по време на срещата в чешката столица и е несъмнено, че ще има санкции за двата клуба.

По-сериозни санкции се чака за Уест Хем. Повдигнатите обвинявания към „ чуковете “ – за навлизане на последователи на терена, както и поради мятане на предмети. Особено сериозна бе обстановката, при която Кристиано Бираги от Фиорентина получи прорезна рана на главата и се наложи здравна интервенция поради хвърлена сигнална ракета. Клубът от Флоренция изиска тежки санкции поради потърпевшия им футболист, а от Уест Хем излязоха по-рано през седмицата с позиция, в която остро осъждат дейностите на своите последователи.

 Снимка: БГНЕС/EPA

„ Уест Хем Юнайтед безусловно осъжда държанието на дребен брой хора, които хвърляха предмети по терена по време на финала на Лига на конференциите на УЕФА довечера –  се споделя в изказването. – Тези дейности нямат място във футбола и по никакъв метод не съставляват полезностите на нашия футболен клуб и на голямото болшинство от нашите последователи, които се държаха безупречно в Прага тази седмица и през последните ни два сезона в евротурнирите. “

 Снимка: БГНЕС/EPA

От британския клуб увериха, че ще работят с полицията и други заинтригувани страни, с които да прегледат записите и да открият нарушителите.

„ В сходство с нашия метод на нулева приемливост, данните за всеки разпознат ще бъдат предадени на полицията и ще получи възбрана за неопределен срок и затова няма да бъде допускан в семействата в Лондон и при гостуванията. “

Фиорентина също ще би трябвало да заплати най-вероятно парична санкция поради хвърлени предмети и потреблението на пиротехника от страна на тифозите им.

Етикети: Лига на конференциитеУест ХемУЕФАФиорентина
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР