Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) прогнозира, че руската

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) прогнозира, че руската
Коментари Харесай

ЕБВР прогнозира ръст на руската икономика

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) предвижда, че съветската стопанска система ще нарасне с 1,5% през тази година поради по-високите цени на петрола през втората половина на 2023 година По-рано банката предвижда спад на съветската стопанската система с 1,5%, съобщи Агенция Франс Прес. " Перспективите за 2024 година ще зависят значително от това по какъв начин ще се развият войната в Украйна и обвързваните с нея стопански наказания, само че на този стадий се предвижда напредък от 1% ", се споделя в прогнозата на Европейска банка за възстановяване и развитие, представена от БГНЕС.
През май Европейска банка за възстановяване и развитие имаше упования западните наказания върху съветския експорт на нефт " да бъдат по-ефективни ". " Но приходите от нефт бяха подкрепени от повишаващите се цени на петрола и способността на Русия да компенсира въздействието на ограничаването посредством експорт към нови пазари ", се споделя в новия отчет на Европейска банка за възстановяване и развитие.
Банката загатва нараствания износа към Китай и Индия и добавя, че икономическата интензивност на Русия " е останала постоянна - изключително потреблението на семействата и държавните разноски по отношение на продължаващия спор ".
Руската централна банка предвижда, че стопанската система на страната ще нарасне с сред 1,5 и 2,5% през тази година, както и с сред 0,5 и 1,5% през 2024 година
Европейска банка за възстановяване и развитие е основана през 1991 година, с цел да помогне на страните от някогашния руски блок да възприемат свободни пазарни стопански системи, само че от този момент е разширила обсега си до Близкия изток и Северна Африка.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР