Европейската агенция по лекарствата одобри използването на ваксината срещу коронавируса,

...
Европейската агенция по лекарствата одобри използването на ваксината срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Агенцията по лекарствата на ЕС одобри ваксината на Pfizer и BioNTech


Европейската организация по медикаментите утвърди потреблението на имунизацията против ковид, създадена от Pfizer и BioNTech. Това значи, че страните от Европейски Съюз могат да стартират имунизация в границите на една седмица.

Агенцията предложи да се даде условно позволение за стартиране на пазара на имунизацията за приложимост на хора над 16 години.

Становището на EMA е насочна точка за разрешаване от страна на Европейската комисия на потреблението на имунизацията, добавя БНР.

" Нашата задълбочена оценка значи, че можем решително да подсигуряваме пред жителите на Европейски Съюз сигурността и ефикасността на тази ваксина и че тя дава отговор на нужните стандарти за качество. Работата ни обаче не стопира дотук. Ще продължим да събираме и проучваме данни за сигурността и успеваемостта от тази ваксина за отбрана на хората, които одобряват имунизацията в границите на Европейски Съюз ", сподели Емер Кук, изпълнителен шеф на Европейската организация по медикаментите.

Държавите от Европейския съюз, в това число Германия, Австрия и Италия, обявиха, че възнамеряват да стартират имунизации от 27 декември, защото Европа се пробва да догони Съединени американски щати и Англия, където потреблението на Covid-ваксината стартира по-рано този месец.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР