Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви, че страните в ЕС

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) обяви, че страните в ЕС
Коментари Харесай

ЕС одобри ново хапче срещу COVID, но само за спешни случаи

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) разгласи, че страните в Европейски Съюз могат да употребяват хапчето против COVID-19 на Merck при незабавни случаи, преди лекуването да бъде публично утвърдено, заяви Нова телевизия.

" Лекарството, което сега не е позволено в Европейски Съюз, може да се употребява за лекуване на възрастни с COVID-19, които не се нуждаят от спомагателен О2 и които са изложени на нараснал риск от развиване на тежка форма на COVID-19 ", се споделя в изказването ЕМА.

В петък надзорният орган за медикаментите на Европейски Съюз стартира да преглежда хапчето против COVID-19 на Pfizer за незабавна приложимост от страните членки, защото Европа търси способи да се оправи с неочаквания скок на случаите на ковид, заяви Агенция Франс Прес. Този ход ще разреши на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) да съветва страните, които желаят да употребяват обещаващото антивирусно лекуване на американския фармацевтичен колос, преди да получи публично утвърждение в целия Европейски Съюз.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР