Европарламентът няма да подкрепи споразумение на всяка цена, предупредиха евродепутати

...
Европарламентът няма да подкрепи споразумение на всяка цена, предупредиха евродепутати
Коментари Харесай

Брюксел няма да приеме споразумение с Лондон на всяка цена

Европарламентът няма да поддържа съглашение непременно, предизвестиха евродепутати в коментар на продължаващите договаряния за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Те отхвърлиха желанието на държавното управление на Борис Джонсън да избере някои избрани области на политика за преговаряне, до момента в който подценява други.

Няколко участници в дебата подчертаха, че и двете страни би трябвало да се придържат към Политическата декларация, подписана от Англия и Европейски Съюз предходната година, която дава ясна рамка за бъдещите връзки. Евродепутатите също приканиха уговорките да бъдат изпълнени почтено, наред с други, както е планувано в правно обвързващото Споразумение за отдръпване. Парламентът се надява на нова динамичност, нужна за довеждане докрай на договарянията, за които остават още единствено 204 дни. Резолюцията за оценка на напредъка в полемиките ще бъде призната в четвъртък и ще бъде последвана от конференция.

По отношение на идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз и пакета за възобновяване от COVID-19, евродепутатите обявиха, че времето напредва и бързото взимане на идващите значими стъпки е в ръцете на Европейския съвет: намиране на обща позиция сред страните членки. Икономиката би трябвало незабавно да се поддържа и проектът за възобновяване „ може да задвижи нещата, само че единствено с упорит дълготраен бюджет можем да преминем финалната права “.

Много от членовете на Екологичен потенциал подчертаха, че предлагането на Комисията съставлява абсолютният най-малко. Освен това ролята на Парламента би трябвало да се ускори при създаването и използването на пакета, защото „ рецесията не може да бъде опрощение за подкопаване на демокрацията “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР