Европа в момента е в окото на бурята на пандемията,

...
Европа в момента е в окото на бурята на пандемията,
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: За 10 дни броят на заразените се е удвоил, приближава милион

Европа сега е в " окото на бурята " на пандемията, като броят на инфектираните наближава 1 милион, заяви в четвъртък районният шеф на Световната здравна организация.

" Броят на инфектираните в европейския район продължава да пораства. През последните 10 дни той съвсем се удвои, достигайки близо милион, идните седмици ще бъдат сериозни “, сподели Ханс Клуге на онлайн брифинг.

Това значи, че към 50 % от световното задължение на ковид е в Европа. Над 84 000 души на континента са умряли в епидемията, добави той.

" Буреносните облаци на тази пандемия към момента са надвиснали над европейския район ", уточни Клуге. Макар че някои страни навлизат в интервал, в който се канят последователно да смекчават рестриктивните мерки, " няма бърза писта към нормалността ", акцентира специалистът.

За следващ ден се следи, че в някои от най-засегнатите страни данните за развиването на епидемията се стабилизират и даже демонстрират постепенна наклонност на намаляване. Това стабилизиране обаче е към момента на много високо ниво, а позитивните признаци са нежни и обратими.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР