Европа трябва да застане на военна позиция и да даде

...
Европа трябва да застане на военна позиция и да даде
Коментари Харесай

Европа трябва да застане на военна позиция, казва ръководителят на водещата група за боеприпаси

Европа би трябвало да застане на военна позиция и да даде приоритет на достъпа на отбранителната промишленост до сериозни машини и електричество, защото спорът в Украйна наподобява ще продължи, съгласно ръководителя на един от най-големите производители на оръжие в района.

Мортен Брандтзег, основен изпълнителен шеф на производителя на муниции Nammo, който е част от държавните управления на Норвегия и Финландия, сподели пред Financial Times, че повече от две години след нахлуването на Русия в Украйна политиците и обществата към момента са в режим на спокойно време, макар че огромни елементи от отбранителната промишленост произвеждаха „ като че ли е война “.

Компаниите бяха под мощен напън да усилят производството на муниции, ракети и други оръжия, с цел да попълнят националните ресурси, които са били изчерпана в поддръжката на Запада за Украйна. Въпреки финансовата поддръжка както от Брюксел, по този начин и от националните държавни управления за подкрепяне на нужните невиждани вложения, промишлеността...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР