„Европа трябва да вземе нови мерки, за да се изправи

...
„Европа трябва да вземе нови мерки, за да се изправи
Коментари Харесай

Италианският президент с много драматично обръщение към Европа за COVID-19

„ Европа би трябвало да вземе нови ограничения, с цел да се изправи против опасността от ковид “. Това съобщи през днешния ден италианският президент Серджо Матарела и предизвести, че Европейски Съюз би трябвало да реагира, преди да е станало прекомерно късно, предадоха международните организации.

В телевизионно послание към нацията президентът съобщи, че в този момент е жизненоважно да има нови начинания, да се преодолее остарелия метод на мислене, който към този момент не дава отговор на действителността, на трагичните условия, с които се сблъсква Европа.

"Надявам се всички в действителност да схванат, преди да е станало прекомерно късно, какъв брой сериозна е опасност, пред която е изправена Европа ", сподели италианският президент.

Той похвали Европейската централна банка и Европейската комисия за реакцията им на рецесията, като сподели, че те са взели "важни и позитивни финансови и стопански решения ". Европейските водачи обаче към момента не са създали това, посочи Матарела.

Италия, Испания и Франция желаят Европейски Съюз да пусне общи дългови облигации, с цел да се подкрепи финансирането на възобновяване от изключителното състояние, които наподобява ще докара до криза в доста страни.

Германия и Холандия обаче блокираха това предложение.

В обръщението си италианският президент похвали хилядите доктори, отишли непринудено да работят в най-тежко засегнатите от епидемията региони в северната част на Италия.

Матарела прикани италианците да продължат да съблюдават наредбите, задължаващи ги да си стоят вкъщи и означи всеотдайността на медицинските фрагменти, на хората, които обезпечават доставките на храни, на работещите в предприятията, преустроили се, с цел да създават маски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР