Европа се задъхва в прегръдката на горещини и пожари. В

...
Европа се задъхва в прегръдката на горещини и пожари. В
Коментари Харесай

Горещини и пожари мъчат Европа, пострадалите хора са десетки

Европа се задъхва в прегръдката на горещини и пожари. В Португалия минимум 44 души пострадаха от огнената буря. Пожари горят в Испания и Швеция, а във Франция записват един от най-горещите дни.

Ана и Герит са белгийци, притежатели на къща за посетители в южна Португалия. От петък регионът е обзет от пожари. След насилствената евакуция фамилията се връща, с цел да види изпепеления хотел.

Общо потърпевшите от огнената буря в Португалия са 44. Пожарите бушуват с такава мощ, че основават характерен микроклимат с условия за формиране на още огнища.

Повече от 200 души гасят огромен пожар и в Югозападна Испания. Особено тежко е ситуацията в региона на град Уелва. Няма данни за потърпевши.

И Швеция продължава да гори. Пламъци са лумнали на един от островите край Гьотеборг. Местните поданици са евакуирани. През последните три седмици в страната се организира най-мащабната акция за битка с пожарите с помощ от Европейския механизъм за гражданска отбрана.

Франция записва един от най-горещите си дни, на доста места термометрите означиха над 36 градуса по целзий. За 2/3 от страната е в действие оранжев код за горещини.

И още един резултат от жегата - покачва се замърсяването на въздуха. За да овладеят обстановката, управляващите в Париж не разрешиха придвижването на коли на 12 и повече години.

Очаква се горещата вълна във Франция да продължи до четвъртък.
 Рекордни горещини в Европа Рекордни горещини в Европа
Гореща вълна, температурни върхове и нетрадиционни способи в търсене на хладина - такава е ситуацията в огромни елементи от Централна и Западна Европа....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР