Европа навлиза в предвоенна епоха“, заяви полският премиер Доналд Туск

...
Европа навлиза в предвоенна епоха“, заяви полският премиер Доналд Туск
Коментари Харесай

Туск: Европа навлиза в предвоенна епоха

„ Европа навлиза в предвоенна ера “, съобщи полският министър председател Доналд Туск за немския вестник " Die Welt ". Думите му пристигнаха на фона на продължаващата война в Украйна, която съгласно Туск е трансформирала радикално системата за сигурност в района.

Туск акцентира сериозността на обстановката, като акцентира на нуждата от зоркост и групови дейности пред лицето на възходящите закани.

„ Знам, че звучи смазващо, изключително за младото потомство, само че би трябвало да свикнем с обстоятелството, че е почнала нова епоха: предвоенната епоха ", означи главата на полското държавно управление.

Министър-председателят съобщи, че геополитическият пейзаж не е бил толкоз нерешителен от 1945 година насам и добави, че „ сега е вероятен всеки сюжет “ и акцентира, че са нужни решителни дейности, с цел да бъде предотвратена злополуката.

Туск акцентира, че войната е трансформирала отношението на европейските страни към груповата защита и съобщи, че към този момент никой в блока не я слага под въпрос.

Полският министър председател прикани за по-строги ограничения за отбрана на външните граници на Европейски Съюз и добави, че блокът би трябвало да бъде в положение да пази своите граници и територия от външни закани. Това изказване пристигна на фона на възходящата заплаха от мигрантски потоци, които Москва би могла да насочи към Европейски Съюз, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР