Европа като сърф-дестинация - звучи, невероятно, но е факт. Оказва

...
Европа като сърф-дестинация - звучи, невероятно, но е факт. Оказва
Коментари Харесай

И Европа е привлекателна за сърфистите

Европа като сърф-дестинация - звучи, необикновено, само че е реалност. Оказва се, че Европейският съюз даже финансира специфични приложения, които оказват помощ на феновете на рисковия спорт да откриват най-хубавите талази!

Ричард Фицджералд: Здравейте, името ми е Ричард Фицджералд. Роден съм в Бъндоран. И съм сърфист откогато се помня.
А Бъндоран се намира не на Хаваите или в Австралия, с които мнозина свързват сърфа, а в Ирландия! Оказва се, че Европа е не по-малко привлекателно място за феновете на високите талази. Бъндоран е хазаин на редица известни надпревари.
Ричадрд Фицджералд: Сърфирал съм на всички места. И всяко място си има своя сексапил. Ирландия не е благословена с най-хубавото време. Но единствено в случай че сравняваш с място като Нова Зеландия, тъй като ние имаме всичко - не по-малко трагични талази и бряг. Но Ирландия е част от Европа и оферират сърф от международна класа!
Сърф, талази и младежи - това е най-характерното за испанското градче Сан Себастиан. Тук има три плажа, само че най-популярният от тях е Зуриола.

Грант " Туиги " Бейкър: Най-невероятното нещо за мен е опцията за сърф. Има прелестни талази - и на запад, и на изток от тук. Чудесно място да отседнеш - изключително в случай че си сърфист.
Зури, както го назовава феновете на сърфа, върви в комплект със забележителна архитектура - антична и модерна, и безчет забавни места за разходки.

Всъщност всички изброени места са част от специфичен план, наименуван " СърфингЮръп ". Бъндоран, Ирландния, Сан Себастиан, Испания, Виана ду Кащелу Португлия - всичко това са елементи от пъзела, наименуван европейска сърф обиколка. Забележителното е, че целият план се финансира от Европейски Съюз. Инициативата има обстоен уебсайт, на който могат да се видят всички дестинации, да се изследва какви са опциите за настаняване, за образование по сърфиране, съпътстваща стратегия, и несъмнено, прогноза за времето и най-много скоростта напразно и височината на вълните.

Освен " СърфингЮръп ", Европейски Съюз финансиара и Green Room. Проектът е ориентиран към тези, които желаят сърф прекарване, съобразено с околната среда.

И не на последно място - Брюксел може напълно тъкмо да ви каже къде и по кое време да яхвате сърфа. А това се случва с помощта на специфичното гратис приложение MeteoSurf. Чрез него сърфистите могат да получат информация за изискванията за каране на сърф в Средиземно море. А за сърфиста остава единствено да улови съвършената вълна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР