Европа е във война. За съжаление, войната дойде обратно на

...
Европа е във война. За съжаление, войната дойде обратно на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Газовата криза е измерение на войната и плод на една добре планирана стратегия

Европа е във война. За страдание, войната пристигна назад на нашия континент, война, която сме очаквали, че ще бъде единствено част от историята. Това сподели преди началото на срещата на властта с бизнеса министър председателят Кирил Петков.

„ Война значи 636 цивилни убити, значи 46 убити деца, сред 6000 и 8000 убити украински военни и 11 000 съветски момчета. Дори в България влизат 70 000 бегълци от войната. Говори се за енергийната, газовата рецесия, това също са измерения на войната. Това не са обособени рецесии ", сподели още Кирил Петков.

„ Газовата рецесия е измерение на войната и плод на една добре планувана тактика. Нашето младо държавно управление попадна точно в съвършената стихия. За страдание, Путин е имал добра тактика много по-рано - купувайки газовите складове в Германия, той източва равнищата на газа в Западна Европа до доста ниски равнища. " Газпром " управлява немските газохранилища и управлява общата цена в Европа ", съобщи Кирил Петков.

„ Това, което се случва в България, се случва във всяка една от останалите страни членки на Европейски Съюз. Единият вид е да се крием в тревата и да кажем: " нека тази стихия мине около нас ". Другият вид е да кажем " не - омръзна ни България да не може да взема решение личната си орис и да няма глас, постоянно Великите сили да вземат решение нещо за нас ". Ние имаме личен глас ", разяснява Кирил Петков.

„ Това, което се случи на Шипка – може би е случайност, само че на 1 март „ Възраждане “ имаше двучасова среща с Митрофанова. За какво си говореха – за просвета, за Пушкин? И отивайки на паметника имаше навалица от 2000 души, не с цел да хвърлят топки, а с цел да сигурни, че българското държавно управление няма да сервира букети на Паметника на Шипка. Не ни беше боязън, само че се качихме и сложихме букетите. Трябва да разграничим нашата обвързаност към Русия – на база просвета, другарство и агитация през годините. Имам доста другари в Москва и на доста места в Русия. Това не е същото с режима на Путин. Аз по тази причина желаех да падам на колене на Шипка, тъй като съветски войни са оставили своите кости там “, сподели още Петков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР