Еврокомисарят за равенството Хелена Дали призова Турция да преосмисли решението

...
Еврокомисарят за равенството Хелена Дали призова Турция да преосмисли решението
Коментари Харесай

ЕК призова Турция да премисли за Истанбулската конвенция

Еврокомисарят за равенството Хелена Дали прикани Турция да премисли решението си за отдръпване от Истанбулската спогодба, съобщи БНР.

Пред пленарната зала на Европейския парламент тя съобщи: „ Решението на Турция да се отдръпна от Истанбулската спогодба изпраща заслужен за жалост сигнал в неприятен миг. То рискува да подкопае закрилата и главните права на дамите и девойките в Турция с опустошителни последици върху цялото нейно общество във време, когато тази протекция е по-необходима от когато и да било. Затова призоваваме Турция да промени решението си “.

За същото прикани и евродепутатът от групата на Зелените/Европейски свободен алианс Сергей Лагодински: „ Те желаят да покажат, че бъркаме, само че това не е по този начин. Защото те могат да изхвърлят през прозореца правата на дамите, да осмиват LGBT малцинствата, да преследват кюрдското малцинство и да се пробват да забранят неговата партия, само че не могат да лишават достолепието на тези хора. И ние имаме обвързване към тяхното достолепие. Същото важи и за страните-членки. Затова не продавайте човешките права за реалполитик и господин Ердоган, спрете отдръпването от Истанбулската спогодба “.

„ Президентът Ердоган се пробва да употребява дамите като разменна монета, постоянно те заплащат за проблемите и неуспехите “, сподели от своя страна ръководителят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР