Еврокомисарят Тиери Бретон идва на посещение в България, за да

...
Еврокомисарят Тиери Бретон идва на посещение в България, за да
Коментари Харесай

Еврокомисарят Тиери Бретон идва в България, ще преговаря за боеприпаси за Украйна

Еврокомисарят Тиери Бретон идва на посещаване в България, с цел да договаря за муниции за Украйна. Той ще се срещне с представителите на отбранителната промишленост и ще изиска увеличение на потенциала на произвеждане.

Миналата седмица на неофициална среща на министрите на защитата в Стокхолм беше разискван проект за увеличение на финансирането за муниции за Украйна с още два милиарда евро.

Бретон и основният посланик на Европейския съюз Жозеп Борел оповестиха, че Европейски Съюз ще реагира координирано на потребностите на украинската войска, която страда от дефицит на муниции.

Планът включва неотложно обезпечаване на муниции от съществуващите национални ресурси, консолидиране на търсенето посредством взаимен контракт на Европейския съюз от името на страните членки и голямо нарастване на индустриалния потенциал в самия Европейски Съюз.

Очаква се Бретон да посети 11 страни членки с оръжейна промишленост, с цел да ги призове бързо да усилят производството, оповестява Българска национална телевизия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР