Еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски е на посещение в засегнатите

...
Еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски е на посещение в засегнатите
Коментари Харесай

Еврокомисарят по земеделието е на посещение в наводнените райони в Гърция

Еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски е на посещаване в засегнатите от унищожителни наводнения региони в Централна Гърция, съобщи гръцката организация АНА-МПА.

Еврокомисарят дойде в Гърция по покана на министъра на аграрното развиване и храните Лефтерис Авгенакис, с който през днешния ден обиколиха региони от префектура Тесалия, както и селскостопански ферми.

За да се срещнат от близко с мащаба на вредите, които бяха провокирани от двата циклона „ Даниел " и „ Елиас " предишния месец, Войчеховски и Авганакис прелетяха с хеликоптер над наводнените площи в региона и езерото Карла. Те също по този начин посетиха и изцяло унищожена оранжерия за домати и памукови полета. 

„ Разрушенията са оттатък това, което си представях и което видях на фотоси “, съобщи Войчеховски и добави, че ще направи всичко по силите си, с цел да се употребява всеки разполагаем европейски запас.

„ Присъствието на комисаря демонстрира, че Европа е тук “, означи от своя страна гръцкият министър пред потърпевшите фермери.

Авгенакис уточни пред еврокомисаря, че главният проблем е да се откри метод, който да подсигурява, че дадените компенсации ще бъдат покрай действителната стойност на изгубената продукция, написа Българска телеграфна агенция.

При наводненията в Тесалия се удавиха 110 хиляди селскостопански животни и 135 хиляди птици, и бяха унищожени над 109 хиляди пчелни кошера.

След първия циклон „ Даниел “, който удари Централна Гърция при започване на септември и лиши живота на 17 души, Европейският съюз отпусна 2,2 милиарда евро на страната за справяне с бедствието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР