Евроизборите ще бъдат индикация дали се разпада малката коалиция, смята

...
Евроизборите ще бъдат индикация дали се разпада малката коалиция, смята
Коментари Харесай

Каракачанов посъветва политиците да видят истината в очите по циганския въпрос

Евроизборите ще бъдат индикация дали се разпада дребната коалиция, счита военният министър

" Евроизборите ще бъдат индикация за това дали се разпада дребната патриотична коалиция, само че и в този момент се вижда, че тя не е постоянна ". Това сподели през днешния ден в Казанлък вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който е и водач на една от партиите в тази коалиция - Вътрешна македонска революционна организация. Той се оплака, че съдружните му сътрудници в нея не са го подкрепили към този момент на два пъти - по тематиката за покупката на американските военни самолети " F-16 ", с несериозни по думите му причини, и по " циганския въпрос ".

По въпроса за ромите той посъветва политиците у нас " да спрат да се вършат на политически правилни и да видят истината в очите ". " На процедура в този момент в България има две Българии - едната, която работи, съблюдава законите и си заплаща налозите, и тази, която счита, че има единствено права и никакви отговорности. Не е загадка, че от доста години насам има проблем с част от циганското население в България. Каква ти тук засегнатост - всеки ден има най-малкото обезпокоени хора от представители на този контингент. Наливаме милиарди за тяхната интеграция и ето ви резултата: през 2013 година у нас малолетните майки са били 380, през 2017-а година те към този момент са 3300. Няма да мълча, тъй като минаха всевъзможни граници ", бе безапелационен пред публицисти Красимир Каракачанов.

Като боен министър той призна, че има проблеми с защитата на някои от военните обекти в страната. " Става въпрос за 12 обекта, на които Съвместното командване на силите, към което са те, избра частна компания за защита. Тя не се оправя и макар рекомендацията ни, досега договорът с нея не е преустановен. Ние към този момент имаме идея по какъв начин да се провежда защитата на военните обекти - тези, в които се съхраняват въоръжение и рискови материали, да се поема от компанията за сигуронст на министерството МОБА, а останалите - от частни охранителни компании, тъй като няма по какъв начин да минем въобще без такива компании ", изясни още Каракачанов.

Той пристигна в Казанлък, с цел да взе участие в тържествата във връзка 130 години от основаването на 23 пехотен шипченски полк. Министърът награди с орден " 100 години от Първата международна война " казанлъчани с принос към живота в армията, измежду които бе и съсобственикът на оръжейната компания " Арсенал " Николай Ибушев. В словото си пред събралото се голям брой министър Каракачанов посъветва младежите да търсят образци за подражателство в българската история и в подвизите на българския боец в предишното, вместо да имат непознати кумири.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР