"Еврохолд" води преговори с ЧЕЗ от осем месеца за българския

...
"Еврохолд" води преговори с ЧЕЗ от осем месеца за българския
Коментари Харесай

Дойче банк“ и Номура“ финансират покупката на българския бизнес на ЧЕЗ

"Еврохолд " води договаряния с ЧЕЗ от осем месеца за българския му бизнес. Предложението на холдинга се оказало по-добро от това на "Индия Пауър " и той ще заплати 335 млн. евро незабавно, което демонстрира финансова непоклатимост. Това разгласи ръководителят на Надзорния съвет на сдружението Асен Христов. Той разясни, че средствата от два източника - 30% са лично финансиране, а по-голямата част са под формата на банков заем.

Христов акцентира, че зад договорката няма политически ползи и прикани жълтите медии и политиците да се въздържат от пазарни операции. " "Нека да не търсим политически претекстове в една бизнес договорка. Не ми харесва, че двама политици в България, които може би са били подведени от техни специалисти, се пробват да обвържат бизнес договорка, която е добра за България, с политически мнения ", добави съакционерът в "Еврохолд ".

Той не чака проблеми при инспекциите от страна на КФН, Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР. Христов сподели, че до месец и половина най-късно документите за утвърждението на договорката с ЧЕЗ ще бъдат импортирани в антимонополната комисия.

Сделката ще бъде финансирана със заем от немската "Дойче банк “ и японската "Номура “, които ще провиснал общо 300 млн. евро синдикиран заем. Тези банки даже са удостоверили готовността си да дават спомагателни средства на "Еврохолд “ и придобиваните от него енергийни сдружения за погасяване на техни заеми и финансиране на капиталовите им стратегии.

"Ние сме в автомобилния бизнес повече от 15 години. Имаме желание да излезем от него и да опитаме в различен бизнес ", разясни той за желанието на компанията да навлезе в нов бранш.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР