Еврохолд е внесла жалба в Административния съд - София област,

...
Еврохолд е внесла жалба в Административния съд - София област,
Коментари Харесай

"Еврохолд" оспорва отказа на КЗК да пусне сделката за ЧЕЗ

" Еврохолд " е внесла тъжба в Административния съд - София област, против решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което комисията отказа на сдружението да придобие активите на ЧЕЗ в България. Чешката енергийна група също ще апелира, излиза наяве от известието на холдинга.

Оспорването на отхвърли идва, откакто в края на октомври Комисия за защита на конкуренцията провали и втория опит на чешкото сдружение да продаде активите си у нас. В претекстовете за отхвърли си от комисията на Юлия Ненкова се базира на " паники " на други държавни институции и цитира ДАНС и Комисията за финансов контрол, които се тормозят, че " Еврохолд " имал проблеми с някои свои дъщерни дружества зад граница, както и че холдингът нямал опит в енергийните каузи.

Това е абсурд, защото предходния кандидат-купувач на ЧЕЗ - пазарджишката " Инерком ", бе отхвърлен точно тъй като има опит с други свои енергийни компании, въпреки те да вземат участие с под % в енергийния микс. В последна сметка собственичката на " Инерком " Гинка Върбакова излезе от управата на въпросните сдружения, само че и това не оказа помощ.

Отказът на Комисия за защита на конкуренцията бе изненада и за самите " Еврохолд ", откъдето предишния месец събраха публицисти, с цел да разгласят тактиката си за развиване на сдружението. А шефът на холдинга Асен Христов даже се пошегува, че с енергийния бизнес го свързва само електромерът в дома му.

" Еврохорд " акцентира, че резервира интереса си към придобивания в енергийния бранш в района и вижда в тях опция за диверсификация на портфолиото си. Създаденият от Еврохолд енергиен ръб, който включва одобрени интернационалните и български енергийни специалисти, продължава да работи за реализация на тактиката за развиване на ютилити бизнеса на холдинга в Югоизточна Европа, пишат още от сдружението.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР