Еврофермер на годината е Людмил Работов, мениджър на семейна фирма

...
Еврофермер на годината е Людмил Работов, мениджър на семейна фирма
Коментари Харесай

Мениджър от Раковски стана Еврофермер на годината

" Еврофермер на годината " е Людмил Работов, управител на фамилна компания в гр. Раковски, оповестиха уредниците на влиятелния обичаен конкурс, който се организира за 19 -та поредна година. " Евробизнес дама на годината " е Ивиана Митова, финансист във компания " Агроелит ", а наградата " Млад Еврофермер " взе Илия Проданов, аграрни производител от Бургаско.

Церемонията по награждаването на спечелилите надпреварата за първи път в историята си е в нетрадиционни условия - онлайн. " Невъзможността през днешния ден да се съберем, с цел да се поздравим, да заменяем положителни думи и да стиснем ръка на спечелилите има основателна причина - животът и здравето на всички. Според националното вярване, високосната година постоянно е по-трудна. Дали коронавирусът е удостоверение на този фатализъм, може доста да спорим. Но е реалност, че светът в този момент е прекомерно динамичен освен в икономическо отношение. И е реалност, че в такова смутно време тъкмо земеделците не стопират работа - чака ги хранителната индустрия, която не стопира даже по време на война ", разясниха уредниците на състезанието.

За " Еврофермер на годината ", " Млад еврофермер на годината " и " Агробизнес дама на годината " се състезаваха хора от цялата страна. Благодарение на тях земеделието е най-конкурентоспособният и най-жизненият бранш в България, подчертаха още те.

Еврофермер на годината 2019 Людмил Работов е дейна социална персона. През 2019 година е определен за втори мандат да бъде Председател е на Управителния съвет на Съюза на зърнопроизводителите в Пловдив. Работов обработва 8500 декара земя, главно е в землището на село Борец и 1000 декара край родния град. Отглежда бързоликвидни култури - пшеница, рапица, слънчоглед, малко бобови и към 200 декара люцерна. Той знае, че земеделието не се прави единствено със земя, а и с хора.И е уверен, че земята е жива, до момента в който се поставят грижи за нея.

Ивиана Митова, " Евробизнесдама на годината 2019 ", е финансистът на търговищката компания " Агроелит ". Дружеството e с 30-годишен опит в земеделието и е измежду най-успешните у нас. Обработва повече от 100 хиляди декара земя в региона. Днес тя се занимава с реализацията на реколтата. Фирмата сее главните за страната зърнени култури - пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, рапица.

Илия Проданов, първият в конкуренцията " Млад еврофермер на годината 2019 ", е част от фамилния бизнес на семейство Проданови - зърнопроизводство. Фамилията стопанисва 12 хиляди декара ниви в четири землища в общините Камено и Бургас. Една четвърт от тях са лични, останалите са наети и арендовани. Сеят традицонните за страната зърнени култури - пшеница, ечемик, рапица, царевица, нахут. Илия гледа и черешова градина. Овошките са на повърхност от 30 декара, само че грижите за тях са обичаното занимание, за спорта, както се споделя, и по думите му въобще не става дума за облага.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР