Евродепутатът Радан Кънев упрекна финансовия министър Владислав Горанов, че в

...
Евродепутатът Радан Кънев упрекна финансовия министър Владислав Горанов, че в
Коментари Харесай

Радан Кънев за Горанов: Изрече четири неистини и нито една истина

Евродепутатът Радан Кънев укори финансовия министър Владислав Горанов, че в днешното си изявление за декларацията за облагането с екоданък на самолетните полети е изрекъл "четири лъжи и нито една истина ".

"Това е значима и разделяща тематика в Европейски Съюз. Никак не е инцидентно, че Гърция, Испания, Португалия, Ирландия не са подписали. Просто, както и за България, това е срещу националния им интерес. Явно става дума за осмислена подмолна сделка, за която - към този момент - не знаем нищо... ", декларира Кънев.

По думите му “Зелените данъци” са една от основните тематики за околните години. Това е значителен въпрос за всяка страна и всеки финансов министър.

"Просто е осъществено скрито... ", твърди евродепутатът и прибавя, че в държавните стенограми няма нищо по въпроса, а останалите министри не са известени. "Решено е в някоя задна стая. И министър председателят дължи отговор той ли е инструктирал Горанов ", отбелязва още Радан Кънев.

Според него въпросният налог, естествено, ще увеличи цените на полетите.

"Това е единствената му цел. Цел, която е може би законна в гъсто обитаемата и опасана със скоростни железници Северозападна Европа. Но е извънредно рискова за България, която е географски и транспортно изолирана, и в която ЖП инфраструктурата е под всякаква рецензия. В огромна степен, посредством и на Горанов ", показва в умозаключение зам.-председателят на ДСБ.

Както "Банкеръ " заяви, пред публицисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че страната ни е подкрепила декларацията на холандското държавно управление с искане за данъчно облагане на активността на авиационните оператори. Според Горанов обаче е прекомерно рано да се каже дали ще се отрази на цената на самолетните билети.

Той разясни, че при възможна самодейност от Еврокомисията, документът следва да измине целия законодателен път сред Европейския съвет и Европейския парламент. До правене на законови промени би се стигнало единствено в случай че страните членки на Европейски Съюз се обединят към тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР