Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред БЛИЦ програмната реч

...
Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред БЛИЦ програмната реч
Коментари Харесай

След речта на Борисов: Джамбазки разкри пред БЛИЦ кой иска да свали правителството!

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разяснява пред БЛИЦ програмната тирада на премиера Бойко Борисов и по какъв начин съдружните сътрудници гледат на промени в Конституцията.

Той очерта няколко точки, които, съгласно Вътрешна македонска революционна организация са от изключителна значимост.

"Ние от Вътрешна македонска революционна организация, в случай че отваряме диалога за нова Конституция, ще настояваме най-малко шест значими неща да бъдат част от Конституцията - наложително гласоподаване, учебен ценз, да се понижи тежестта на необразованите купени гласове.

Следващото е да се резервира в Конситуцията текстът, който укрепва и утвърждава българското семейство като непринуден съюз и никакви други разновидности. Искаме да запазим българското семейство, не желаем да допуснем част от настояванията на хората по площадите, които упорстват за смяна на Конституцията в този аспект.

Настояваме за връщане на наборната военна работа и не на последно място - за някаква сигурност на страната в такива тежки времена.

Настояваме всеки един българин по света да получи българско поданство и да живее и да се развива в България. Това визира етническите общности.

Искаме да се отвори диалог за това дали да не се даде законодателна самодейност дали Министерски съвет да не може да дава избор на съмнение на президента.

Ето това са нещата, които ще желаеме да създадем и ще ги представим в диалог с нашите съдружни сътрудници ", съобщи Джамбазки.

На въпрос дали е положително решение тъкмо в този момент държавното управление да подаде оставка, каквито са настояванията на протестиращите, той отговори по този начин:

"Това няма да бъде положително решение - подаването на оставка, чисто прочувствено, чисто политически, всяка една партия има интерес да не е в ръководството в един подобен миг, в който се намираме. В края на краищата с изключение на, че има съдружно съглашение, имаме отговорност пред жителите, които са дали своят вот за нас. "

Евродепутатът разяснява и съществуването на незаконни фигури като кукловоди на митингите:

"Те са явни. В края на краищата виждате, че се рационализират хора, които правят или признават закононарушение. Нямам никакво подозрение за присъединяване на незаконни фигури в митинга.

Ясно е, че хора с олигархични щения ще се опитат да смъкват държавното управление, което търси отговорност от тях.
То се вижда и по тези, които стават представители на митинга. "


Мира Найденова, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР