Евродепутатът от ПЕС Сергей Станишев призова за обединение на БСП

...
Евродепутатът от ПЕС Сергей Станишев призова за обединение на БСП
Коментари Харесай

Станишев призова за обединение между БСП, „Левицата“ и други леви партии на евровота

Евродепутатът от ПЕС Сергей Станишев прикани за обединяване на Българска социалистическа партия и другите леви партии за евроизборите. В противоположен случай, при независимо явяване, ще претърпят проваляне.

" Левицата е разграничена, скарана и ще имаме доста по-малко депутати, в случай че остане по този начин. Единственият излаз е обединяване сред Българска социалистическа партия, " Левицата " и други леви партии. Ако не създадат обща листа, ще бъдат бити поотделно ", съобщи Сергей Станишев в предаването " 120 минути " по 

" Призовавам за обединяване ", апелира някогашният президент на ПЕС.

" Само обединени можем да реализираме положително посланичество на европейските избори ", безапелационен е евродепутатът.

Бившият водач на социалистите установи, че ръководството на Българска социалистическа партия унищожава партията.

" Това, което виждаме в Българска социалистическа партия за жалост е, че управлението на Българска социалистическа партия със самоупоение и с някакъв екстаз работи за самоунищожаването на Българска социалистическа партия, за самоубийството на Българска социалистическа партия ", заключи някогашният водач на социалистите.

Станишев напомни за отстраняването на кмета на Перник, за заклеймяването на евродепутатите и за свалянето на доверието от общинските съветници на Българска социалистическа партия в София.

" Успешният кмет на Перник Станислав Владимиров бе отстранен от Българска социалистическа партия, партията издигна различен претендент за кмет на града и взе 3%. Ръководството на Българска социалистическа партия стартира война с ПЕС ", означи той, като засяга нападките на лидерката на партията по отношение на евродепутатите социалисти.

" Г-жа Нинова ни разгласи за послушковци, които гласоподават каквото ни каже Европа ", каза Станишев във връзка обвиняванията на партийното управление, че те дали своят вот дружно с останалите от Екологичен потенциал за глобите против Русия и въоръжаването на Украйна. В същото време евродепутатите социалисти в никакъв случай до момента не са подкрепяли сходни резолюции с вота си. Те не поддържаха и последната резолюция на Екологичен потенциал за сътрудниците на Кремъл измежду евродепутатите.

" Но не на нейния офис е залепен " кървясъл " плакат с облика на Путин, поради отношението ни към войната в Украйна ", означи Станишев във връзка упреците на Нинова.

И продължи да онагледява с обстоятелства устрема на управлението на Българска социалистическа партия да самоубива партията - с последния образец за свалянето на доверието общинските съветници на Българска социалистическа партия в София от страна на ИБ на Българска социалистическа партия.  " Съветниците на Българска социалистическа партия в Столична община са оповестени за " личност нон грата ", свалено е политическото доверие и предстоят санкции ", възмути се Станишев.

" Всеки със независимо мнение се афишира за зложелател ", заключи Станишев. Според него " вътрешната съпротива е изхвърлена от институционалните органи на Българска социалистическа партия в доста огромна степен ", заради прочистването на Националния съвет на Българска социалистическа партия от несъгласни с линията на ръководителя.

Станишев разяснява и митингите на фермерите в целия Европейски съюз, като посочи, че нито една политика не може да бъде сполучлива, в случай че няма поддръжката на хората. Евродепутатът подчертава върху обстоятелството, че Европейска комисия от една страна постанова " зелени " ограничавания за земеделците в Европейски Съюз, а в това време отваря вратите за импорт от трети страни, като Украйна или Латинска Америка, които не съблюдават тези ограничавания.

Политиката за поддръжка на селски региони и земеделието е една от водещите политики на Европейски Съюз, който отделя сред 30 и 40 % от целия си бюджет за това, акцентира Станишев. Но означи, че в това време Европейски Съюз вкарва доста високи условия за своите земеделци, за екология, качество на продукцията и други.

" Фактически убиваш личното земеделие ", заключи той. " Всички тези дейности са с благородни планове, с цел да стане по-зелен светът, само че това би трябвало мине през инспекция с реалноста. Никоя политика не може да бъде сполучлива, в случай че тя няма поддръжка на популацията, на хората. В противоположен случай " ще блокира и зелена договорка и други начинания, които по принцип са нужни ", акцентира евродепутатът.

Бившият президент на ПЕС напомни, че точно социалистите се пребориха в " зелената договорка " да има доста сериозен обществен фонд, само че той не е задоволителен. 

По този мотив Станишев анонсира, че евродепутатите от Българска социалистическа партия провеждат кръгла маса за огромните промени, които настъпват. Форумът е под мотото " Цената на персоналния преход ". На събитието ще бъдат дискутирани трите огромни трансформации - зелена, цифрова и демографска.

" Европейски Съюз и националите държавни управления би трябвало да покажат, че вършат политики с грижа за хората и индивидът е в центъра, а не нереални пазарни сили, които могат да унищожат земеделието, енергетиката ", счита Сергей Станишев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР