Евродепутатът от Обновете Европа Илхан Кючюк и колегата му от

...
Евродепутатът от Обновете Европа Илхан Кючюк и колегата му от
Коментари Харесай

Български евродепутати спорят дали трябва да се разменят територии на Балканите

Евродепутатът от " Обновете Европа " Илхан Кючюк и сътрудника му от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки влязоха в неприсъствен спор дали би трябвало да се стигне до замяна на територии сред Сърбия и Косово, с цел да се реализира съглашение сред двете страни. Двамата участваха във видеобрифинг ден преди началото на пленарното съвещание на Европейския парламент.

Очаква се в петък евродепутатите да одобряват резолюция, в която да призоват за засилен ангажимент на Европейски Съюз към европейската интеграция на Западните Балкани. Кючюк дефинира концепцията за замяна на територии сред Косово и Сърбия като " безусловно неприемлива ": „ Разместването на територии е безусловно недопустимо. Да, този въпрос може да бъде решен без присъединяване на Съединени американски щати, видно от дейностите на президента Тръмп и на неговата администрация “.

Кючюк съобщи, че по този въпрос няма особени разлики сред Европейски Съюз и Съединените щати, като тяхната обща тактика е Косово да бъде прието от държавите-членки, които отхвърлят да го създадат на този стадий - Кипър, Румъния, Словакия, Испания и Гърция, а по-късно същото да стори и Сърбия, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР