Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев заяви във Фейсбук днес,

...
Евродепутатът от Демократична България Радан Кънев заяви във Фейсбук днес,
Коментари Харесай

Манолова и Игнатов да се откажат от балотажа в полза на Борис Бонев

Евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев съобщи във " Facebook " през днешния ден, че " смяната в София, на равнище " огромна община " е още допустима и градът ни може да има нов кмет. Промяната обаче не може да пристигна с Българска социалистическа партия. И името на новия кмет няма по какъв начин да е Мая Манолова... " Заради многото мнения той разясни какво е имал поради:

Тъй като изказванието ми, че София може да има НОВ кмет, и той да не се споделя Мая Манолова, провокира интерес, дано уточня:

Чл. 246 алинея 8 от Изборния кодекс (пардон - член 452 алинея 8 от новия Изборен кодекс, малко наизуст писах) дава опция и госпожа Манолова, и господин Игнатов да се откажат от присъединяване в балотажа.

В подобен случай против госпожа Фандъкова ще се изправи претендент, който може с лекост да сплоти целия опозиционен избор и да стане кмет. Това е безспорният победител от първия тур господин Бонев.

Така всички ще покажем, че в действителност сме подготвени на жертви в името на смяната, че тя не е просто дума, платформа за партийно позициониране.

И да, госпожа Манолова няма по какъв начин да вземе София – на първи тур тя просто консолидира аления електорат. Взе гласове колкото Татяна Дончева или Георги Кадиев.

Но тя към момента има късмет да не бъде забравена като следващия червен претендент, изгубил София. Може да потвърди, че нейната идея в действителност е по-доброто ръководство на града. И за тази идея е подготвена на жертви.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (322)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР