Евродепутатът Николай Бареков отново пое гражданска инициатива и постави някои

...
Евродепутатът Николай Бареков отново пое гражданска инициатива и постави някои
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Николай Бареков с важни въпроси, отнасящи се до здравето и достойнството на хората

Евродепутатът Николай Бареков още веднъж пое гражданска самодейност и сложи някои всемирен въпроси, отнасящи се до здравето и достолепието на хората, свързани с някои притеснителни данни от Френския институт за нуклеарна сигурност. Очакването му е въпросите да получат поддръжката на минимум 40 евродепутати.

Припомняме,че това се случва откакто Николай Бареков започва и подписка измежду членовете на Европейския парламент за отправяне на публично запитване до Европейската комисия за основаване на законов правилник в границите на Европейски Съюз за осъществяване на състезанията за хубост.

Публикуваме неговия пост в обществената мрежа:

Както към този момент ви осведомих, стартирах подписка измежду членовете на Европейския парламент за отправяне на публично запитване до Европейската комисия за основаване на законов правилник в границите на Европейски Съюз за осъществяване на състезанията за хубост. Освен това, стартирам събиране на подписи за отправяне също на публично питане до Европейска комисия по отношение на подадените на 10 ноември притеснителни данни от Френския институт за нуклеарна сигурност, че облак с ниска радиоактивност е минал над Европа през последните седмици.

Очаквам моите всемирен въпроси, отнасящи се до здравето и достолепието на хората, да получат поддръжката на минимум 40 евродепутати.

Оставам отворен за осъществяване на полемики както с тях, по този начин и с жителите на Европейски Съюз и България.

Ето и какви са моите питания до Европейската комисия:

I. Конкурсите за хубост са едно от главните средства за прикриване на половото принуждение, трафика на хора и търговията с човешка плът. По този метод тези закононарушения, свързани с поругаване на достойнството и достолепието, не попадат в полезрението нито на полицията, нито на медии и политици. В тази връзка:

1. Смята ли ЕК за уместно да се създаде законов правилник в границите на Европейски Съюз за осъществяване на състезания за хубост?

2. Смята ли ЕК за належащо да бъдат сложени отвън рамките на законите провеждането на всевъзможни състезания и мероприятия, чиито последствия са уронване на положителното име, честа и достолепието на участниците?

II. На 10 ноември Френския институт за нуклеарна сигурност излезе с публична информация, че облак с ниска радиоактивност е минал над Европа през последните седмици. Според тяхното изследване в облака се е съдържал радиоактивния радионуклид Рутений-106, който е необичаен временен метал от групата на платината. Замервания от други европейски станции за нуклеарна сигурност пък сочат, че от 3 октомври Рутений-106 е засечен над доста европейски страни. В тази връзка се обръщам към Европейската комисия със следните запитвания:

1. Има ли информация по отношение на достоверността на известието за прекосяването и съществуването на радиация над Р България, Украйна, Беларус и Румъния
2. Ако информацията е достоверна, за какво засегнатите жители на държавите-членки на Европейски Съюз научават едвам в този момент – 2 месеца след случая, което ги лишава от опцията да вземат съответни ограничения?
3. Има ли публична информация кой е първоизточникът на радиоактивния облак?
4. Има ли данни за транспорт на радионуклиди на територията на България, Румъния, Беларус и Украйна?
5. Има ли съществуване на рискови фактори, имащи отношение към здравето на популацията на тези страни?
6. Има ли нужда от предприемане на никакви радиационно-защитни ограничения на територията им?



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР