Евродепутатът Манфред Вебер от баварската консервативна партия Християнсоциален съюз (ХСС)

...
Евродепутатът Манфред Вебер от баварската консервативна партия Християнсоциален съюз (ХСС)
Коментари Харесай

Германски евродепутат си навлече критики заради израз за мигрантите, напомнящ нацизма

Евродепутатът Манфред Вебер от баварската консервативна партия Християнсоциален съюз (ХСС) провокира през вчерашния ден дискусия в Германия, откакто съобщи, че би трябвало да се откри " изрично решение на миграционния въпрос ", израз, който е непосредствен до употребяваният от нацистите за изтреблението на евреите през Втората международна война, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Вебер е ръководител на дясната Европейска национална партия (ЕНП), която е съществена политическа групировка в Европейския парламент. Той увери, че не е имал никакви неприятни планове.

" През 2018 година главната европейска тематика е безапелационното решение на миграционния въпрос ", съобщи той през вчерашния ден пред баварското публично радио. " Нуждаем се от правни отговори на европейско ниво ", добави Вебер.

Той беше неотложно укорен в Германия за потребление на изрази, близки до употребяваните от режима на Адолф Хитлер, нарекъл избиването на 6 милиона евреи през Втората международна война " дефинитивно решение ". Изразът, употребен от Вебер на немски не е същият, само че е непосредствен.

В изказването си ръководителят на ЕНП се опитваше да отбрани противоречивото присъединяване на унгарския министър председател Виктор Орбан в среща на ХСС, състояла се в Бавария в четвъртък и петък. " Ние би трябвало да решим миграционния въпрос и в случай че желаеме да го решим Виктор Орбан и страните от Вишеградската четворка са съществени сътрудници ", добави той.

По-късно през вчерашния ден, изправен пред рецензии и митинги в обществените мрежи, Вебер съобщи в " Туитър ", че не е имал желание да употребява умишлено сходен речник. Абсолютна нелепост е да ми се приписва сходно желание, акцентира той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР