Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки поиска незабавна оставка

...
Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки поиска незабавна оставка
Коментари Харесай

Джамбазки: Оставка за Генчовска, ако е обещала пускането на Северна Македония в ЕС

Евродепутатът и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки изиска незабавна оставка за министъра на външните работи Теодора Генчовска, в случай че тя е дала обещание стартирането на Македония в Европейски Съюз. Обръщението бе отправено на facebook страницата му.

Причина за обявата е получено прессъобщение от министъра на външните работи в Германия, в което се твърди, че българският министър Теодора Генчовска е поела уговорката напълно скоро и без никакви условия България да даде зелена светлина за започване на договаряния с районен съд Македония за участие в Европейски Съюз.

Джамбазки разяснява, че в случай че това е правилно, единственият ход на българския външен министър е оставка, тъй като е неприемливо да се дават такива обещания.

" Защото, в случай че такова единодушие и подобен диалог, в случай че е воден от към момента външния министър Генчовска, ще значи национално изменничество. Ще значи, че нашите основателни съмнения за това, че държавното управление е съединено единствено и само за национално изменничество, се оправдават. (...) Това ще значи, уважаеми съратници, че българското държавно управление върви по тази линия на измяната, за която Ви предизвестяваме няколко пъти. А точно - към 24 май в Рим, в деня, в който се уважава паметта на Светите братя Кирил и Методий, пред гробницата, в която почиват мощите на Св. Кирил, на взаимно отбелязване на годишнината от делегациите на Република България и Република Северна Македония, да бъде направено заявление, с което да бъде осъществена първата стъпка към измяната ", заяви Джамбазки.

Евродепутатът изиска неотложен отговор от Генчовска.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР