Евродепутатът Андрей Новаков с публична лекция пред студенти от ЮЗУ

...
Евродепутатът Андрей Новаков с публична лекция пред студенти от ЮЗУ
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков с публична лекция пред студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“

Евродепутатът Андрей Новаков с обществена лекция пред студенти от ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Темата на лекцията му - „ Бъдещето на Европейския съюз сред Зеления пакт, реиндустриализацията, сигурността и опазването на околната среда “, събра в една зала младежи и преподаватели от разнообразни посоки - „ Право “, „ Международни връзки “, „ Екология и запазване на околната среда “, „ Национална сигурност “.

„ България би трябвало да бъде част от зеления преход на Европа, само че са нужни постоянни и предвидими източници на електрическа енергия. Кой ще одобри добре концепцията да се радва на чист въздух с изискване, че вечерта може да остане на мрачно и студено “ – сподели Новаков.

По време на лекцията студентите демонстрираха необикновен интерес към тематиката за енергийната сигурност на страната и вероятностите в атомната енергетика.

Новаков разяснява тематиката за сигурността, като изрично акцентира, че в актуалната обстановка паралелно с общ бюджет, общи граници и общи политики, би трябвало да бъдем единни и в защитата на Съюза.

Като някогашен студент на ЮЗУ, Новаков не за първи път е гост-лектор там. Формати от сходен вид са все по-честа процедура в университета, като прави усещане практическата устременост и стремежът на управление и преподаватели да покажат на студентите си връзката на образователния материал и действителната му употреба.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР