Евродепутатът Андрей Новаков и еврокомисарят по цифрова икономика и общество

...
Евродепутатът Андрей Новаков и еврокомисарят по цифрова икономика и общество
Коментари Харесай

НА ЖИВО: A.L.E.C.O.: Една хубава българска новина

Евродепутатът Андрей Новаков и еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел регистрираха на конференция в Брюксел триумфа на програмата A.L.E.C.O., съобщи кореспондент на Novini.bg.

Моят съвет към младите бизнесмени, които желаят да основават стартъпи, е да го създадат допустимо най-бързо. Относно дигитаталните хъбове разполагаме с бюджет от 500 милиона евро до 2020 година Бяха основани три цифрови хъба, с цел да може повече хора да имат достъп до цифрови технологии и да получат образование посредством тях. Защото през днешния ден е доста значимо да знаеш и бизнес модела. Така че инвестицията, която се прави, е тя да има оптимални шансове да успее. Няма да успеем с цифровата промяна, в случай че нямаме съществени цифрови умения. В момента в Европа липсват 350 000 IT експерти, които могат да набъбнат и до 500 000, в случай че не се подхващат ограничения, изясни Габриел.

Имаме концепция да се сътвори нова стратегия – Цифрова Европа, чиято цел е да подкрепи младите бизнесмени и те да избегнат конфликт с административните спънки. Надявам се, че страните-членки ще поддържат тази стратегия. Имаме потребност да развием потенциала си във връзка с скоростта, с която боравим с данните. Това е нещо, което може да бъде доста потребно. Тепърва ще приказваме за изкуствения разсъдък. В младите бизнесмени виждам метод на полезности, на нравственос, заключи българският еврокомисар.

Ако някой беше споделил, че две години по-късно тази стратегия ще бъде първото българско предложение, което е признато и утвърдено от Европейска комисия, щях да го помисля за вманиачен. Сигурен съм, че това име ще стане известно във всички държави-членки от Общността. Това е стратегия, в която за 120 места се състезават 264 претенденти, а това единствено по себе си е доста явен знак, че това е ниша, в която хората имат нужда, означи евродепутатът Андрей Новаков и добави, че новото потомство български бизнесмени е продължение на родните индустриалци от 20-те и 30-те години на предишния век.

Всеки утвърден претендент ще получи 1000 евро за месец, като той ще може да получи до 3800 евро до края на стажа си. За задачата би трябвало да имаш концепция за бизнес проект. Това е задоволително, с цел да заминеш и да почерпиш опит от водещите компании в Европа. В програмата са включени и страни отвън Европа – Съединени американски щати, Сингапур и Израел. Така че дано да вземем най-хубавото от практиките от целия свят. За моя наслада 65 компании се съгласиха да станат сътрудници по програмата и да вземат участие в нея. Тези планове не се лимитират от една или друга институция или мандат, изясни още Новаков.

Радвам се, че тази концепция беше припозната от всички останали и в Народното събрание, и в комисията, и от потребителите. Сега имаме една хубава българска вест, поради която най-малко през днешния ден можем да си позволим да сме горди, приключи евродепутатът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР