Евродепутатът Александър Йорданов написа пост в социалната мрежа Facebook по

...
Евродепутатът Александър Йорданов написа пост в социалната мрежа Facebook по
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Явно времето се е променило и в днешната българска политика всичко непочтено е вече възможно

Евродепутатът Александър Йорданов написа пост в обществената мрежа Фейсбук във връзка свадите в некоалицията у нас и отзвукът, който имат в Брюксел. Публикуваме разбора му без редакторска интервенция:

„ ДИРЕКТНО ОТ БРЮКСЕЛ

Депутати в Европейския парламент разясняват следващите кавги в българската политика. Категорично не одобряват нанесената от министъра в оставка Асен Василев засегнатост на претендента за министър председател Мария Габриел, някогашен сполучлив еврокомисар и вицепрезидент на ЕНП.

Смятат, че е въпрос на политическо достолепие този министър самичък да се отдръпна от заеманите постове в държавното управление и в партията си. Такава е преобладаващата процедура в Европа.

Същевременно изтече информация, че всички от препоръчаните от госпожа Габриел министри авансово са изразявали устно и то неведнъж единодушие за присъединяване в препоръчано от нея държавно управление.

Но подложени на партиен напън, по-късно са създали тъкмо противоположна декларация. Евродепутати обръщат внимание, че това е способ употребен в бизнес корпорациите.

Но пък аз не си представям страната ни като такава корпорация. Все още мисля за нея като за „ Мила Родино “. Възможно е да бъркам или просто числя се на едно по-старо потомство политици, за които думите чест и достолепие имаха съответен смисъл и значение.

Явно времето се е трансформирало и в днешната българска политика всичко подмолно е към този момент допустимо. А любопитното е, че тази недобросъвестност стана емблема на партии, които желаеха да реализират не просто „ смяна “, а да продължат започнатата от нас, по-старите към този момент, смяна. Ето за какво имам моралното право да им обърна внимание, че смяна с мръсни ръце и уста не се прави. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР