Евродепутатът Александър Йорданов е изпратил специално писмо до председателя на

...
Евродепутатът Александър Йорданов е изпратил специално писмо до председателя на
Коментари Харесай

Александър Йорданов в писмо до ЕНП: Да почетем жертвите, убити от болшевиките в храма „Св. Неделя”

Евродепутатът Александър Йорданов е изпратил особено писмо до ръководителя на групата на Европейската национална партия Манфред Вебер. В него той упорства на 16 април да се отдаде респект към почтените жертви, починали през 1925 година по време на комунистическия атентат в храма „ Св. Неделя ” в София.

Ето и цялостния текст на писмото му:

До господин Манфред Вебер,
Председател на групата на Европейската национална партия
и членовете на групата на Европейската национална партия

Уважаеми господин Вебер,
Уважаеми сътрудници,

На 16 април се навършват 95 години от деня в който през 1925 година терористична (паравоенна) група на Българската комунистическа партия взривява катедралата „ Света Неделя ” в центъра на българската столица София. За кървавия атентат е определен миг, в който храмът е бил цялостен с представители на политическия, боен, нравствен и културен хайлайф на страната, които са участвали на погребална гала. Загиват 213 души, а 500 са ранени, като някои от тях по-късно почиват от раните си. Сред почтените жертви има дами и деца. Логистичната поддръжка за атентаторите е обезпечена от управлението на Българската комунистическа партия, руският болшевишки режим и Коминтерна. Целта е да се всее боязън и безпорядък в обществото като подготовка за въоръжено завладяване на властта.

Атентатът в храма „ Света Неделя ”в София е най-големият наземен терористичен акт в европейската история.

Уважаеми господин Вебер,
Уважаеми сътрудници,
Нека в тези мъчителни дни на страдалчество и тъга по жертвите на пандемията Covid-19 не забравяме истината за ужасните закононарушения, осъществени от комунистическите партии и режими. Нека да си спомним и почетем паметта на почтените жертви.
С почитание:
Александър Йорданов
/sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР