ЕVN България Електроснабдяване не приема твърдения, че е единствената причина

...
ЕVN България Електроснабдяване не приема твърдения, че е единствената причина
Коментари Харесай

Преди EVN 8 други юридически лица са запорирали сметки на УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович"

ЕVN България Електроснабдяване не приема изказвания, че е единствената причина за невъзможността на УМБАЛ „ Проф. Стоян Киркович " АД да оперира със своите банкови сметки.

Осем други юридически лица към този момент са наложили запор на сметки на УМБАЛ „ Проф. Стоян Киркович " в гр. Стара Загора надалеч преди EVN България Електроснабдяване да бъде насила да пристъпи към тази мярка за наложително събиране на насъбраните отговорности.

Това стана ясно от информация, постъпила в компанията по изпълнителните каузи на лечебното заведение. Наложеният запор от страна на ЕVN България Електроснабдяване се явява финален - девети по ред, което значи, че компанията ще получи вземанията си едвам откакто болничното заведение погаси отговорностите си към останалите кредитори.

Това събитие на процедура обезсмисля възможни дейности на ЕVN България Електроснабдяване за повдигане на наложените запори върху банковите сметки на болница, защото те са запорирани от други кредитори надалеч преди ЕVN България Електроснабдяване да пристъпи към тази мярка. Вдигането на тези запори за опериране от страна на болничното заведение със сметките си зависи не от електроснабдителната компания, а от всички останали кредитори на болничното заведение, които са поискали използването на този прийом за наложително осъществяване.

С тази информация ЕVN България Електроснабдяване декларира изрично своята позиция, че не приема изказвания от последните дни, че е единствената причина за невъзможността на УМБАЛ „ Проф. Стоян Киркович " АД, Стара Загора, да оперира със своите банкови сметки. ЕVN България Електроснабдяване припомня, че постоянно е подхождала с внимание към финансовото положение на болничното заведение. Доказателство за това е, че макар милионните отговорности за потребена електрическа енергия, трупани години наред, снабдяването към лечебното заведение не е ограничавано или прекъсвано. Това е жест, който ЕVN България Електроснабдяване направи, съобразявайки се с публичното значение на лечебното заведение за района макар политиката си за равно отнасяне на всички клиенти на електрическа сила.

ЕVN България Електроснабдяване напомня, че отговорностите на УМБАЛ „ Проф. Стоян Киркович " възлизат на над 3,3 млн. лв., което съставлява сериозна част от регламентирания от Комисията за енергийно и водно контролиране годишен доход от активността електроснабдяване, което може да докара до риск за естествената работа на компанията, осигуряваща електрическа енергия за над 1,5 млн. битови и бизнес клиенти в Югоизточна България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР